INSTALLQ
14923
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14923,theme-bridge,bridge-core-2.6.7,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-14875
 

INSTALLQ

Het label InstallQ erkend staat voor kwaliteit & veiligheid

BLIIA Inspecties is een door InstallQ erkend inspectiebedrijf. Wij zullen u hieronder uitleggen wie en wat InstallQ is en wat het betekent om door InstallQ als inspectiebedrijf erkend te zijn.

BLIIA zwevend logo home

WAT IS INSTALLQ? 

InstallQ is een onafhankelijke organisatie die zich bezig houdt met veiligheid van installaties.

InstallQ is georganiseerd in een stichting met als doel om het aanleggen van veilige gas-, elektra- en waterinstallaties en ook van duurzame energie te bevorderen. InstallQ doet dat door de installatiebedrijven die zich bij InstallQ aanmelden, zeer nauwkeurig te controleren op voldoende vakmanschap, de juiste normen en de geschikte meetmiddelen. Zijn al deze zaken in orde, dan wordt het installatiebedrijf opgenomen in een register. De installateur mag zich daarna presenteren als een erkend InstallQ installateur. Het bedrijf mag dan het InstallQ label voeren. InstallQ blijft deze bedrijven in het oog houden, ook na het afgeven van het keurmerk. Het keurmerk is eigendom van de Stichting InstallQ. Het keurmerk staat voor kwaliteit, opgebouwd uit veiligheid en duurzaamheid.

 

InstallQ regelt als enige onafhankelijk organisatie de erkenningen. Controles van de installatiebedrijven met het InstallQ keurmerklabel door onafhankelijke derden, zoals BLIIA Inspecties, waarborgen de kwaliteit van de geleverde installaties zowel richting klant als overheid en andere bedrijven zoals aannemers, verzekeraars en woningbouwverenigingen.

 

WAT DOET EEN ERKENDE INSTALLATEUR?

Als klant kunt u niet weten welke installateur goed en vooral veilig werk levert. Dankzij het keurmerklabel van InstallQ kunt u kiezen voor een installateur die kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

 

CONFORMITEITSVERKLARING

De door InstallQ erkende installateur verstrekt na afloop van de werkzaamheden aan zijn klant een zogenaamde conformiteitsverklaring. Deze conformiteitsverklaring  dient als bewijs van de geleverde kwaliteit, dat de door hen aangelegde installatie aan alle veiligheidseisen voldoet.

 

BLIIA INSPECTIES EN INSTALLQ

De inspectiebedrijven worden door InstallQ beoordeeld. Deze bedrijven beoordelen de door InstallQ erkende installateurs hun werkzaamheden op de geldende installatievoorschriften en normen. Deze inspectiebedrijven mogen dat pas doen als ze zelf eerst hebben aangetoond, door ter zake doende opleidingen en door jarenlange ervaring in de branche, dat ze in staat zijn de inspecties en of controles uit te voeren. BLIIA Inspecties is zo’n door InstallQ erkend inspectiebedrijf dat voldoet aan de regeling van inspectiebedrijven. Het keurmerk InstallQ voor BLIIA Inspecties waarborgt de kwaliteit die wij leveren.

HEEFT U VRAGEN OVER BLIIA? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP!